Menú
×

Aleydis Rispa

1964
Aleydis Rispa

Biografia

Fotografia: Louna Millet Rispa

 

Neix a Sort (Lleida) el 1964. Es llicencia en Belles Arts, especialitat d'Imatge, per l'Universitat de Barcelona el 1988. Viu a Barcelona.

 

Des de l’any 1989, en que va guanyar el Premi de Fotografia de la Biennal de Joves Creadors Europeus de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres, ha exposat i publicat regularment la seva obra, que està present en vàries col.leccions públiques i privades. Una constant del seu treball és la utilització d’objectes quotidians i tot tipus de deixalles i estris inservibles trobats arreu per fer les seves fotografíes. En general els tria pel seu potencial plàstic però de vegades també per les seves connotacions o la seva funció. La seva principal font d’inspiració ve del món en crisi que l’envolta. El seu interès per simplificar, tant el procés com la imatge final, l’ha portat a utilitzar el fotograma com a tècnica propícia. És una manera de treballar més experimental, que inclou l’atzar i l’accidental en la seva dinàmica. El que més l’interessa del fotograma és la possibilitat d’obtenir imatges abstractes, directes i primordials.

Exposicions

2015 Planetes i estrelles. Fundació Joan Miró, Barcelona.

2015 Flors. Galeria Esther Montoriol, Barcelona.

2014 Le Grand Bleu. Centre Cívic Golferichs Francesc Català-Roca, Barcelona.

2014 Finalistes Premi de fotografia ...

Veure les exposicions

Bibliografia

Aleydis Rispa. Catàleg de l'exposició celebrada a Ongarri Fotografi Kolektiboa, del 8 al 23 de novembre de 1991. Elgoibar: Ongarri fotografi kolektiboa, 1991.

Associació Fotogràfica dMostra (coord.). DMostra : itinerari de c...

Veure la bibliografia