Fotografia a Catalunya
Menú
×

Exposició virtual

Territoris de paper

Pedro Torres

Aleix Plademunt, Colita, David Mocha, Gerard Boyer, Helena Rovira & Noe Lavado, Ignasi López, Joan Colom, Joan Fontcuberta, Jon Cazenave, Marta Bisbal, Martí Gasull, Miquel Llonch, Miren Pastor, Noelia Pérez, Núria Martinez Seguer, Pablo Lerma, Pep Escoda, Ricardo Cases, Salvi Danés, Txema Salvans, Vicente Paredes, Xavier Martí Alavedra, Xavier Miserachs, Xavier Ribas, Yurian Quintanas

Territoris de paper: un viatge pels fotollibres és una exposició online que recorre principalment el territori català a través de fotollibres. La majoria, fotollibres contemporanis, però també en recupera alguns de més històrics que van assentar la imatge de Barcelona a partir dels anys seixanta.

Barcelona és el punt de partida d’aquest viatge que ens porta per les seves perifèries, per la Costa Brava i per la costa sud, s’endinsa en la Catalunya interior i acaba sortint pel nord, més enllà de les seves fronteres, en un espai cosmològic.

Una narració que avança amb un comptador de quilòmetres lateral, que ens indica la presència de determinades publicacions en aquest territori. Els fotollibres es poden consultar en les següents pàgines de l’exposició agrupats sota aquestes marques de distància.

Cada fotollibre es podrà veure mitjançant vídeos o recursos que apropen el públic a l’experiència immediata del llibre. L’acompanyen també una breu fitxa tècnica i un text relacionat, ja sigui la veu de l’autor mateix o signat per altres col·laboradors, però presents en la definició de l’univers del llibre.

Espero que tingueu un bon viatge per aquests territoris de paper i us perdeu entre las pàgines del temps.

 

Comissariada per

Pedro Torres

Pedro Torres (Brasil, 1982) és comissari independent i artista visual. Ha estat involucrat en la coordinació i gestió de projectes i exposicions a ArtsLibris Barcelona (Arts Santa Mònica i ARCOmadrid), Blueproject Foundation, LOOP Discover i Premi Miquel Casablancas–Sant Andreu Contemporani, així com en altres projectes editorials d’itinerància a Barcelona i rodalia. Recentment ha comissariat els projectes Look Up at the Sky (EspaiDos/Sala Muncunill, Terrassa), HerSelves (co-comissariat, Blueproject Foundation), i Alter-retrato – entornos, representación e identidad (Art Deal Project i The Folio Club, Barcelona), i ha col·laborat en De la línia al moviment, de Jorge Méndez Blake i Mateo López, comissariat per Claudia Segura (Blueproject Foundation) i en An Intellectual History of the Clock, comissariat per Alexandra Laudo (Estocolm, Brussel·les, Barcelona i Varsòvia). Entre projectes anteriors de comissariat hi ha una desena d’exposicions online en la plataforma stuffinablank.com amb més d’un centenar d’artistes internacionals.

 

Territoris de paper

Pedro Torres

Territoris de paper