Fotografia a Catalunya
Menú
×

Exposició virtual

Traços de llum

Òscar González

Traços de llum és una exposició virtual sobre la primera tècnica fotogràfica: la daguerreotípia. Seguint el fil d’una de les col·leccions de daguerreotips més destacades de l’Estat, la Col·lecció Duran del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, la mostra dóna a conèixer els fets més destacats dels inicis de la fotografia, els seus protagonistes, els avenços tecnològics que la van fer possible i la seva ràpida introducció a la societat burgesa de mitjans del segle XIX. 

A través dels seus onze àmbits i prenent com excusa diferents peces de la col·lecció del mNACTEC, la mostra proporciona claus per poder apreciar aquestes veritables joies de la fotografia antiga, el virtuosisme dels treballs d’alguns dels primers fotògrafs i l’ús que d’aquestes obres va fer la societat del seu temps. 

Després de l’aparició dels daguerreotips la mirada de l’esser humà vers el món i vers a sí mateix quedarà modificada per sempre, aquesta exposició ens permet obrir una finestra al passat més remot de la nostra moderna societat audiovisual i copsar les seves primeres i fugisseres mirades. La fotografia des de llavors no ha deixat d’evolucionar i el seu rol social ha continuat augmentant fins als nostres dies.

Comissariada per

Òscar González

Oscar González és membre del cos de titulats superiors, patrimoni artístic, i conservadors de museus de la Generalitat de Catalunya. Llicenciat en Humanitats i Diplomat en Telecomunicacions actualment és Cap de l’Àrea de Conservació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Traços de llum

Òscar González