Menú
×

Jordi Carot

Jordi Carot

Biografia

Jordi Carot és fotògraf, grafista i director cinema documental. Tot i que presumeix d'haver fet, gairebé, de tot en l'àmbit gràfic, encara li queden horitzons on portar la seva imaginació. Apassionat d'Àsia, de la seva cultura i història, i dels viatges, ha realitzat diferents projectes fotogràfics i audiovisuals, així com exposicions i xerrades relacionades amb la fotografia i el Tibet.

Natural de Barcelona i renascut a Benarés (Índia) 33 anys després, va ser als 5 anys quan va maquetar i editar la seva primera revista a força de retalls de diaris esportius, sens dubte el gènesi i la causa de veure's involucrat en el món gràfic i audiovisual. Des dels dies del 20 minutos fins a la direcció d'art de GAZ (General Art Zine), el primer magazine multimèdia fet a l'estat espanyol. Com a grafista o director d’art ha treballat en nombroses agències, amb i per a diferents clients com a Editorial Planeta, Nina Ricci, Gaz Magazine, H Magazine, Go Magazine, Epson, Endesa... Ha estat co-fundador de dos estudis: Imagics i dLightbox, aquest últim enfocat a la direcció d'art audiovisual.

És co-director del film documental Earth Sutra (Antropodocs 2016), que li ha portat a conèixer personatges de l'exili tibetà a l’Índia i Nepal: músics, poetes, activistes, presoners... i estar a prop grans mestres com a SS el Dalai Lama o Rinku Tulku Rimpoche. Un projecte de vuit anys que va veure la llum a la Cineteca de Madrid amb la presència i l'apadrinamient de Thubten Wangchen (President de la Fundació Casa del Tibet) i l'actor nord-americà Richard Gere.

Actualment compagina la seva faceta de pare i la de donar forma a projectes com Pandora XXI (una trilogia de curtmetratges sobre el concepte de la bellesa), i Dol o la continuació de Earth Sutra.

Més enllà d'això... millor el silenci.

Exposicions

2016 Earth Sutra. Cerdanyola del Vallès.

2009 Tibet Viu. Comú d'Andorra, Andorra la Vella.

2008 Tibet Viu. Fundació Casa del Tibet, Barcelona.

Veure les exposicions

Fotògrafs relacionats