Fotografia a Catalunya
Menú
×

Fons Fotogràfic Salvany de la Biblioteca de Catalunya

Fons Fotogràfic Salvany de la Biblioteca de Catalunya

Sobre la col·lecció

1911-1926.

 

El Fons Salvany, ingressat per donatiu a la Biblioteca de Catalunya, conté aproximadament 9.804 imatges en clixés positius i 8.000 en negatius en placa estereoscòpica de vidre en format 6 x 13 cm, més un conjunt de 404 negatius i positius, la majoria estereoscòpics, de 9 x 12 cm i menors. Algunes plaques positives de vidre estan en mal estat: deteriorades, trencades o fosques; alguns negatius són de nitrat de cel·lulosa.

 

Tot i que la majoria de fotografies estan realitzades pel propi Salvany podem trobar algunes d'altres membres del Centre Excursionista de Catalunya: Manuel Genovart, Joan Roig, Rafel Degollada i Joan Nonell. L'abast cronològic de la col·lecció es situa entre 1911 i 1926.

 

El Fons inclou sis carnets de visita i dues agendes manuscrites que permeten identificar part dels clixés, aportant la descripció o títol de les imatges així com altre informació tècnica.

 

Són imatges de la Catalunya cultural i social de principis del segle XX: esglésies, monestirs, esports de muntanya, paisatges, fonts, retrats d'amics, familiars i gent del carrer. També hi ha imatges dels diferents viatges de Josep Salvany per Europa i Amèrica, i un seguit de retrats de dones del seu entorn.


El Fons Salvany es troba en gran part digitalitzat i accessible a la Memòria Digital de Catalunya.

http://mdc.cbuc.cat/cdm/search/collection/bcsalvany

Contingut