Fotografia a Catalunya
Menú
×

Fons Joan Artigues i Carbonell Arxiu Nacional de Catalunya

Fons Joan Artigues i Carbonell Arxiu Nacional de Catalunya

Sobre la col·lecció

L'Arxiu de Joan Artigues Carbonell ha patit diversos trasllats i una inundació que va provocar la pèrdua d'una part de la seva obra fotogràfica. La part conservada la va preservar el seu fill Joan Artigues Virgili (Barcelona 1937) en el segon pis de la Plaça del Pi número 2 de Barcelona. El fons va ingressar a l'ANC el 4 d'octubre de 2011 amb virtut de compra del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya al seu fill, Joan Artigues i Virgili


El fons inclou el material fotografic conservat de la producció de Joan Artigues Carbonell, així com papers fotogràfics d'altres professionals. Pàgina impresa sobre la seva activitat professional incloent la fotografia publicitària. Documentació textual personal i familiar, així com de la seva activitat professional. Llibres i publicacions diverses, entre les que destaquen les edicions sobre tècnica policial i edicions en gravat en relleu amb les seves fotografies. 

 

Sistema d'organització
Han estat netejades i instal·lats amb materials de conservació la total producció de Joan Artigues Carbonell, així com la documentació textual.

 

Condicions d'accés
Accés lliure a còpies paper instal·lades i descrites, així com a la documentació textual.

 

Condicions de reproducció
Fons sotmès a la Llei de Propietat Intel·lectual. Els drets pertanyen per compra a la Generalitat de Catalunya.

 

Instruments de descripció
Disponible en suport electrònic (Aplicatiu GANC-Imatges:2.221 registres informàtics amb imatge associada). Consultable en línia.

 

Existència i localització de reproduccions
A l'arxiu de la Diputació de Barcelona, fruit dels encàrrecs que Joan Artigues rebia del servei de Patrimoni Local. Probablement es conservi alguna còpia en algun diari i/o revista on va publicar l'autor. Referent a l'edició de postals la difusió es enorme donada la seva circulació.

Contingut