Fotografia a Catalunya
Menú
×

Ana Belén Jarrín

Ana Belén Jarrín

Biografia

Va néixer a Quito, Equador. Actualment, viu i treballa a Barcelona.

Ana Belén combina els seus projectes personals amb encàrrecs relacionats amb la gestió cultural i la producció audiovisual. Els seu treball artístic se centra en la cerca de la identitat i la consciència humana, principalment a través del retrat, el cos i la pell.

Després de finalitzar els seus estudis en disseny gràfic, l’any 2000 es va traslladar a Barcelona per estudiar a l’escola GrisArt, on es va especialitzar en fotoreportatge. Ha participat en vàries exposicions, seminaris i festivals de fotografia com PhotoEspaña, TRAFFIC Barcelona, Emergent Lleida, Aurre Emakumeak Protagonistas Euskadi, Primavera Fotogràfica a Catalunya i Fotodocumental a Quito, Equador. El seu treball ha estat publicat a diferents revistes espanyoles i llatinoamericanes. El 2008 va ser "Descobriment" a PhotoEspaña i el 2010 a Pati la Llotja Emergent-Lleida per la sèrie “Ecce Homo”. Amb la beca del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) va realitzar els projectes The Purple Place i Trans-Sex.

Durant varis anys va treballar amb col·lectius de transsexuals a París, Espanya i Equador, i les vídeo-instal·lacions The Purple Place es van exposar a Tolosa, Sevilla, Barcelona, Londres i Brighton.

Ha estat part de l’equip de l’arxiu online Crónica21, Fundación Photographic Social Vision, on s’ha encarregat de la producció de World Press Photo i el festival de fotografia documental DOCfield.

Exposicions

2016 Velada Fotográfica. La casa Mitómana, Quito, Ecuador.

2016 Instalación La hora del lobo. Palacio Aramburu, Tolosa, Guipúzcoa.

2014 Efigies, Mitos y Retratos. Galería Valid Foto, Barcelona.

2013 Galería Metales Pesados...

Veure les exposicions

Bibliografia

Anaconda, Cultura y Arte. [Ecuador: Macshori Ruales] (2012).

D., Pilar. "Ana Belén Jarrín". El Dado del Arte: Blog Sobre Arte Contemporáneo y Comunicación Cultural, 2010. <http://eldadodelarte.blogspot.com.es/p/sobre-mi.html...

Veure la bibliografia