Fotografia a Catalunya
Menú
×

David Salcedo

1981
David Salcedo

Biografia

David Salcedo, nascut a Caravaca de la Cruz 1981 (Múrcia), cursa els seus estudis al IEFC (Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya). Actualment és representat per la galeria Art Deal Project de Barcelona.

Part del seu treball s'ha exposat tres vegades de forma individual a la galeria Kowasa, a més d'altres centres expositius de Madrid, Sevilla, València, Bilbao, Barcelona, Girona, Granada, Múrcia, Gijón, Orense i la Corunya. També ha participat en festivals fotogràfics com el "Autono Fotogràfic Galego", el festival de fotografia emergent "PA-TA-TA Festival", Visa Off de Perpinyà o el Sonimag foto de Barcelona, i en nombroses mostres col·lectives com "Un cert Panorama, recent fotografia d'autor a Espanya". Cal destacar també les obres realitzades amb el col·lectiu Calle 35, destacant festival internacional de fotografia de carrer de Miami.

Ha estat guanyador de diversos premis i beques. Entre aquests, cal esmentar la Beca AliBabaPhoto 2017 de l'ICA (Instituto de Industrias Culturales y Creativas de Múrcia), el premi Proyecta 2016 del Centre Fotogràfico Andaluz, el Premi Nou Talent Fnac de fotografia 2015, el Premi "Una otra Manera de Mirar "del PA-TA-TA Festival de Granada 2013 i la beca dels Seminaris de Fotografia i Periodisme d'Albarracín 2014. Fou també seleccionat per als visionats de portfolis de les Trobades de la Imatge de Braga 2013, Descobriments de Photoespaña 2014 i finalista de les beques Fotopres de "La Caixa" 2013 i les del "Fòrum fotogràfic" de Can Basté 2014.

Ha autoeditat els fanzines "3" i "Argos", a més ha publicat amb l'editorial Dos Pájaros el llibre "S'amorra amorra: guía de avistamiento de bañistas en la Costa Brava". També ha participat en la publicació "Presentes Futuros" del PA-TA-TA festival i els catàlegs "Un cierto Panorama, reciente fotografía de autor en España" i el del festival "Outono Fotográfico Galego 2013". El 2014 forma la plataforma "Territorios Libres" juntament amb Mingo Venero (Fotògraf) i Pablo Pérez (Gestor cultural) amb els que edita i publica el llibre "Pasaporte Territorios Libres".

 

Bibliografia

MOLINERO, A; SALCEDO, D. Revista Foto-Vídeo Actualidad (2010).

Outono Fotografico Galego. Ourense: Consellería de Familia, Muller e Xuventude, Delegación Provincial, 2013.

SALCEDO, D. Argos. [S.l.]: L'autor, 2014.

SALCEDO,...

Veure la bibliografia