Fotografia a Catalunya
Menú
×

Elisa Murcia Artengo

1985
Elisa Murcia Artengo

Biografia

Nascuda a Alacant en 1985. Entre 2003 i 2009 estudia Belles arts a la Universitat de Barcelona i en 2010 acaba el Màster europeu “Produccions artístiques i recerca” a la mateixa universitat. 

En 2006 comença la seva carrera com a artista plàstica i visual i des de 2007 treballa en projectes puntuals de gestió cultural impulsada pel Departament d'Escultura de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona. 

En 2010 participa en la concepció i organització de la visita dinamitzada “Nova Avantguarda. Fotografia 50's, 60's, en col·laboració amb Experimentem amb l'Art i la Fundación FotoColectania de Barcelona. 

En 2011 es trasllada a Besançon (França), ciutat on va treballar com a assistent de fotografia de Nicolas Waltefaugle (fotògraf d'arquitectura i de retrat) i a més com a assistent de producció en el festival d'art urbà Bien Urbain a la mateixa ciutat. En 2012 va dissenyar i va realitzar un taller dinàmic de descobriment fotogràfic amb una càmera estenopeica geganta per a tots els públics, com a encàrrec de l'associació Asep i en col·laboració amb La Ville de Besançon. En paral·lel va treballar activament en la creació (recerca de documents i concepció) d'una exposició històrica en col·laboració amb el Rectorat de Besançon i el despatx d'arquitectura Tardy. El mateix any va realitzar una exposició amb obra pròpia sobre una instal·lació inèdita, com a encàrrec del Conseil Général du Doubs en Besançon. 

Entre 2012 i 2013 va realitzar una residència d'artista pedagògica en Lure (França) en l'institut de secundària Albert Jacquard on va ajudar als alumnes a construir un projecte fotogràfic en col·laboració amb el taller Superseñor de Besançon. 

En 2013, realitza una residència de creació artística, amb una futura exposició fotogràfica urbana i una publicació del projecte en Graulhet, (Tarn, França), amb la col·laboració de l'associació Science a Tarn i Li Conseil Généralde Tarn. 

En 2015 cursa el Master d'estudis avançats en conservació de patrimoni i museologia de La Université de Genève en Ginebra, Suïssa. Dins d’aquest màster treballa activament en el condicionament del fons històric fotogràfic Borel-Boisssonnas en el Centre d’Iconographie de La Bibliothèque de Genève.

Des de 2013 treballa entre Suïssa, França i Espanya, com a fotògrafa professional, gestora cultural i en paral·lel desenvolupa, exposa i publica la seva obra artística.

Exposicions

2017 Lararium. Círculo de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife, Bienal fotogràfica Fotonoviembre, Tenerife.

2017 Ets-ce qu’on écoute ce qu’on regarde. Nikon Gallery, Osaka, Japó.

2016 Lararium. Llibreria Marulaz, Besançon...

Veure les exposicions

Bibliografia

Art<30. Sala Parés, Barcelona, del 3 al 25 de setembre de 2010, Sala de Exposiciones de la Facultad de Bellas Artes de la Universidad Complutense, Madrid, del 9 de octubre al 26 de noviembre de 2010. Barcelona: Sala Parés [et...

Veure la bibliografia