Fotografia a Catalunya
Menú
×

Martín Gallego

1961
Martín Gallego

Biografia

Nascut a Badalona el novembre de 1961. De molt jove va estudiar fotografia a l'escola Leonardo da Vinci de Barcelona, però la seva formació és bàsicament autodidacta. La seva primera càmera li van regalar quan tenia 12 anys i des d'aquest moment ha mantingut una relació obsessiva amb la fotografia. Va ser amb l'aparició del mitjans digitals quan la seva creativitat es va desenvolupar gràcies a les facilitats i l'estalvi de temps que va suposar, segons ell.

En Gallego es considera un fotògraf multidisciplinari especialitzat en allò que ell anomena "Fotografia Casual", el que seria imatges de molts diversos temes fetes sense planificar prèviament. Així i tot sent especial predilecció per la fotografia de carrer i la macrofotografia de natura.

A finals de 2006, va posar en marxa el bloc Fotos Imperfectas que ha continuat fins al dia d'avui de manera ininterrompuda. Va col·laborar molts anys amb el portal tecnològic Quesabesde fent proves de material i càmeres, fins a la desaparició del mateix a finals de 2016. A causa de la força de la xarxa quant a difusió de la cultura, va deixar de fer exposicions físiques el 2012 per l'alt cost econòmic que suposa per l'autor. Actualment és ambaixador de la marca Olympus per Espanya i dóna amb freqüència tallers tant de material com de tècnica fotogràfica.

 

Exposicions

2012 L’encant de la senzillesa. FotoMontseny 2012, Arbúcies. (Exposició col·lectiva) 

2012 La vida en un prat. Sant Feliu de Guíxols.

2011 La vida en un prat. Arbúcies.

2010 Lugares para Pensar. Olot.

2010 Micronaturae. A...

Veure les exposicions

Bibliografia

FONT, Gemma, GALLEGO, Martín, MONTAÑÁ, Marta. A peu pel Montseny oriental: 14 itineraris a peu per senders dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Girona: Diputació de Girona, 2014. 198 p.

GALLEGO, Martín...

Veure la bibliografia