Fotografia a Catalunya
Menú
×

Valentí Canadell

1932-1995
Valentí Canadell

Biografia

Valentí Canadell Ribera va exercir com a fotògraf des de l'any 1950 fins a l'any 1994. Fotografia Canadell va ser una de les botiges de fotografia més emblemàtiques de Tarragona. Des de 1943 fins a 1995 l'establiment, situat al mateix lloc on s'havia instal·lat primer Foto Pallejà i després Foto Millán, va esdevenir un dels principals serveis de fotografia de la ciutat. Tot i especialitzar-se en la fotografia de reportatge "social", de casaments, comunions i batejos, la veritat és que, veient l'ampli contingut del fons, es pot afirmar que la seva obra va molt més enllà, i reflecteix l'evolució de la societat tarragonina en la mateixa mesura que els canvis de la mateixa ciutat i el seu entorn.

El treball de Canadell dóna una perspectiva única de la vida dels habitants de Tarragona i de les poblacions veïnes, però també ens il·lustra sobre els canvis socials i urbanístics que van tenir lloc durant la segona meitat del segle XX.

 

Bibliografia

IBARRA OLLÉ, Ricard; VIRGILI BERTRAN, Mª Elena; CANADELL HERNÀNDEZ, Cristina. Valentí Canadell: Fotògraf. Retrospectiva en blanc i negre. Catàleg de l'exposició del Fons Fotografia Canadell de l'Arxiu Històric de Tarragona, c...

Veure la bibliografia

Obra