Fotografia a Catalunya
Menú
×

Francesc Brunet i Recasens

1861-1939
Francesc Brunet i Recasens

Biografia

Francesc Brunet i Recasens nasqué a Igualada el 2 de novembre de 1861 però poc desprès la família es traslladà a Barcelona. Va aprendre les primeres lletres i notes musicals del seu pare, després estudià primera ensenyança i va fer el batxillerat al Seminari Conciliar de Barcelona. L'any 1880 inicia els estudis de música, composició, harmonia i piano i vuit anys després ja és professor de música del Seminari. Més tard ocuparia el càrrec de mestre titular de música i organista al monestir de la Visitació del Passeig de Sant Joan de Barcelona (Saleses) i el de professor de música al Col·legi del Sagrat Cor de Sarrià, mantenint estrets contactes amb l'Orfeó Català i donant també classes particulars de piano. Com a compositor va escriure un gran nombre d'obres pertanyents a gèneres diferents: misses, cants corals, cançons, balls, motets, adaptant al piano el "ball del ciri" i la "dansa de Castellterçol". El seu interès per les arts el portà a inscriure's a l'escola de dibuix de la Llotja de Barcelona i paral·lelament s'inicia el seu interès per la fotografia, afecció a la qual es dedicà al llarg de la seva vida. També va escriure alguns texts en prosa i poesia així com les seves memòries. 
Durant la guerra civil espanyola es refugià a Castellterçol, poble on passava llargues temporades. Al retornar a Barcelona va poder comprovar la desaparició del seu arxiu. El disgust i el cop d'aquest fet s'agreujà amb l'evidència de la mort del seu fill, de la qual no es pogué recuperar i poc després moria a Barcelona el 20 de maig de 1939.

Retrat i biografia: Arxiu Nacional de Catalunya

Bibliografia

FERNÁNDEZ SAGRERA, Merche "El fons fotogràfic de Francesc Brunet i Recasens" Butlletí de l'ANC núm 7 (Febrer 2004). P.14-15.

Veure la bibliografia