Fotografia a Catalunya
Menú
×

Josep Marimon i Vidal

1879-1942
Josep Marimon i Vidal

Biografia

Josep Marimon i Vidal va néixer a Esparreguera l'any 1879 i morí a Barcelona el 1942. Els seus orígens familiars són una incògnita. Segurament de família benestant, només tingué una germana, Matilde. Malgrat que es casà, no va tenir fills i morí, a l'edat de 63, anys sense descendència, deixant com llegat el seu magnífic fons fotogràfic als néts de la seva germana, Josep i Joan Rodón i Marimon. D'Esparreguera es traslladà a Barcelona, al carrer Floridablanca, on va residir fins a la seva mort. Malgrat aquest canvi de residencia no va perdre mai el contacte amb la comarca de l'Anoia, on va estiuejar en un mas de la població de Jorba. Fruit d'aquest fet, són un gran nombre de fotografies dels anys 20 i 30 d'aquesta localitat. A Barcelona desenvolupà la seva activitat professional com a representant comercial d'uns grans magatzems de la ciutat. 
Ingressà a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya el 8 de maig de 1928 de la mà de Joan Xicart i Salvador Lluch tots dos fundadors de l'AFC. A partir d'aquest moment començà a produir un important conjunt fotogràfic i s'aficionà als treballs de laboratori, utilitzant filtres i el flou, i presentà la seva obra a múltiples concursos, rebent molts premis i distincions dins de les categories de procediments pigmentaris.

Bibliografia

SÁNCHEZ MATA, Francesc. "L'ingrés del fons fotogràfic Josep Marimon Vidal". Butlletí de l'Arxiu Nacional de Catalunya, núm. 21 (Tardor de 2008).

Veure la bibliografia