Fotografia a Catalunya
Menú
×

Jordi Ferret Isern

1922-1975
Jordi Ferret Isern

Biografia

Jordi Ferret Isern (Vilanova i la Geltrú 1922-1975), casat amb Rosa Vidal Aparicio, va ser pare de tres fills, el Francesc, la Mercè i el Jordi. De petit va estudiar als Escolapis, fins que ben aviat, es va posar darrera el taulell de la botiga familiar de queviures i adrogueria que tenien al carrer Comerç, 13 de Vilanova, on també hi vivien. 
Va ser un entusiasta de la fotografia i molt especialment dels nous formats del vídeo amateur de l’època. Per aquest motiu, fou el màxim impulsor de l’Agrupació de Cinema Amateur del Foment Vilanoví, que es va constituir el 23 d’abril de 1961, arran d’un dinar de germanor amb cineastes catalans celebrat al local del Foment Vilanoví. 
Va ser en aquest mateix acte que fou escollit president d’aquest col·lectiu de cineastes locals, gràcies a la seva la seva experiència i coneixement del món del cinema amateur.


Va participar en concursos i certaments fotogràfics i de cinema, en els quals va ser notablemente guardonat i reconegut. També va col·laborar, com a membre de la Secció de Cinema Amateur del Centre Excursionista de Catalunya, en moltes filmacions i fotografies de paratges naturals del nostre país.


La seva mort als 53 anys, encara molt jove, va truncar una trajectòria que hagués tingut un llarg recorregut en el món de les imatges i les filmacions a Vilanova i la Geltrú.