Fotografia a Catalunya
Menú
×

Ricard Terré

1928-2009
Ricard Terré

Biografia

Ricard Terré neix a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) el 5 de juliol de 1928. Des de 1959 resideix a Vigo, ciutat on mor el 29 d'octubre de 2009. Estudia a l'Escuela de Altos Estudios Mercantiles de la Ciutat Comtal (Barcelona). S'inicia en el món de l'art com a pintor i caricaturista, i no comença a practicar la fotografia fins a l'any 1955, quan entra en contacte amb membres de l'Agrupación Fotográfica de Cataluña.

Amb Ramón Masats i Xavier Miserachs, fa la seva primera exposició fotogràfica el 1957. L'any 1958 s'integra en el grup Afal (Agrupación Fotográfica de Almería), passa a formar part del seu comitè directiu i participa en totes les seves activitats. A la fi de la dècada de 1960 abandona la pràctica de la fotografia. En 1982 reprèn l'activitat com a fotògraf i participa en diverses exposicions individuals i col·lectives tant nacionals com internacionals.

És considerat un dels fotògrafs més destacats de la seva generació. Últimament ha crescut la seva projecció internacional de la mà de l'agència Vú de París. La seva fotografia, d'una gran coherència temàtica i formal, té un caràcter subjectiu que la fa identificable malgrat la diversitat de sèries que ha anat produint en aquests darrers anys. L'any 2008 va rebre el Premi Bartolomé Ros a la millor trajectòria fotogràfica, atorgat pel festival de fotografia PhotoEspaña.

Exposicions

Exposicions individuals

2013 El jove Ricard Terré. Agrupació Fotogràfica de Catalunya, Barcelona.

2013 Ricard Terré. Obras Maestras. La Lonja, Zaragoza.

2011 Ricard Terré: negra obmra que enlluernes. Galeria Valid Foto, Ba...

Veure les exposicions

Bibliografia

ÀFRICA, Guzmán. Al gust de Cartier-Bresson. Barcelona: Fundació La Caixa, 2003, p. 35.

ANAUT, Alberto (ed.). Ricard Terré: obras maestras. Madrid: La Fábrica, 2011, p. 291.

BALSELLS, David (dir.). Imatges, fotografia catala...

Veure la bibliografia