Fotografia a Catalunya
Menú
×

Ignasi Prat Altimira

1981
Ignasi Prat Altimira

Biografia

Ignasi Prat (Sant Esteve de Palautordera, 1981). Llincenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amplia la seva formació amb el Màster en Producció i Recerca Artística de la mateixa universitat, el Postgraduat en fotografia per l’IDEP (Escola Superior d'Imatge i Disseny), el Graduat Superior en Fotografia per l'Escola GROC i els cursos d’especialització en fotografia de viatges i d'autor de l’IEFC (Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya).

Partint de motivacions polítiques i temes del seu interès, el seu treball proposa un discurs polític-estètic que conjuga la consciència de la teoria cultural i el domini de la pràctica fotogràfica, concretant-se principalment en produccions seriades, tot i que fa ús puntual de la instal·lació, re-apropiació d'imatges, intervencions en l'espai públic o vídeo. Ha obtingut beques de BCN Producció, Vegap, Sala d'Art Jove, Can Felipa Arts Visuals, UNZIP del Prat de Llobregat o l'Arxiu Comarcal Urgell i guardons com el Premi Visionats del festival Photoalicante, el Premi d'Arts Plàstiques Ciutat de Manacor, Jeune Creation Europeenne Biennale, el primer premi en fotografia del Certamen Pancho Cossío de Santander, segon premi Certamen Joven de Artes Plásticas de Granada, tercer premi Certamen de Artes Plásticas Diputación de Ourense, el premi nacional de fotografia València Crea o el premi de la Biennal de Valls-Premi Guasch Coranty. Actualment està representat per la galeria Addaya i ha estat inclòs en la publicació Arte español contemporáneo (1992-2013), editada per La Fabrica sota la direcció de Rafael Doctor.

Exposicions

Exposicions individuals

2016 El món dels vencedors. Saló de l’Exili, comissariada per Álex Brahim, Museu Memorial de l’Exili, La Jonquera (Girona).

2016 Inventari del retrat polític oficial. Estratègies d’ubiqüitat, Centre ...

Veure les exposicions

Bibliografia

PRAT, Ignasi; BRAHIM, Àlex [et al.]. El món dels vencedors. Lleida: Institut d'Estudis llerdencs: Diputació de Lleida, DL 2016. 77 p.

2014 El món dels vencedors, saló de maig, BCNProducció-La Capella, Barcelona (textos de Ig...

Veure la bibliografia