Fotografia a Catalunya
Menú
×

David del Val

1976
David del Val

Biografia

Les fotografies del David del Val (Lleida, 1976) han format part de campanyes publicitàries de diferents marques com General Óptica, Talika, Natural Òptics, cadenes de televisió com Antena 3 i Tele 5, productores com El Terrat, Siete y acción, Monkey Films, Anexa...

A més, ha rebut encàrregs fotogràfics per a retratar a artistes com Lorenzo Quinn, Àngel Llàcer, Jesús Vázquez, Andreu Buenafuente, Itziar Castro, etc.

Al 2005 va obtenir el premi Lux d’Or, concedit per l’Asociación de Fotógrafos Profesionales de España. Les seves col·leccions, com Sí, Clero, finalista dels premis Lux 2008 i Emergent’08, s'han projectat a diverses ciutats (Bristol, Madrid, Barcelona, Lleida, Sevilla, Tarragona). Ha exposat a la Galeria Hartmann de Barcelona, Museo del Traje (Madrid), Palau Robert de Barcelona, Sala Gòtica de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Galeria Valid Foto de Barcelona, Sala enArt & Co de Lleida, Galeria Raiña Lupa, Galeria Espai Caballers, al Cercle de Belles Arts de Lleida i a la seu de l'Alianza Francesa durant PhotoEspaña 2011 . La Galeria Tagomago ha adquirit obra seva, i la seva imatge Cry, crisis va ser utilitzada pel moviment Occupy Wall Street de Nova York (el 15M nord-americà) com a cartell contra la banca en 2011.

Coautor de la portada del llibre d'Andreu Buenafuente, Ja deia jo, entre els seus treballs personals destaquen Sí, clero, Autotomía humana, Pantumaca, Espais comuns i Waiting Room, alguns dels quals formen part de col·leccions privades i han estat finalistes en els premis Lux, Emergent'08 i el Premio de Cultura Popular del Ministeri de Cultura. També ha estat guardonat amb 7 Fearless Awards, 15 premis WedFotoSpain (Ara WorthPhotographers), 2º Premio en la 3ª Convención Internacional Foro de Fotógrafos i el premi Familiy Time a la Millor Fotografia de Família 2018.

Exposicions

Exposicions col·lectives:

- 2017 (Del 29 de Novembre al 31 de Desembre) Sèrie Retrats de Joaquín Arias. Cercle de Belles Arts de Lleida.
- 2016 (Del 7 d'Octubre al 7 de Novembre) Caixa Negra. Susana Martínez (Comis.). Sèrie ...

Veure les exposicions

Bibliografia

Autotomia Humana, catàleg amb textos de Joaquín Arias i Lynne Cohen, Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Lleida, 2010.
Fotografía sobre cultura popular 2009, Red de Museos de España y Secretaría General Técnica del Ministerio...

Veure la bibliografia