Fotografia a Catalunya
Menú
×

Alejandra Carles-Tolrà

Alejandra Carles-Tolrà

Biografia

Alejandra Carles-Tolrà és una fotògrafa de Barcelona que actualment resideix a Londres. Després de llicenciar-se en Sociologia a la Universitat de Barcelona, Carles-Tolrà es va mudar als EUA per enfocar la seva carrera com a fotògrafa. A més de treballar per a diversos fotògrafs i galeries d'art, el 2013 es va graduar amb un Màster en Belles Arts en fotografia a Massachussets College of Art and Design (MassArt), on va tenir com a professors a Abelardo Morell, Nick Nixon i David Hilliard, entre altres prestigiosos fotògrafs. El seu treball ha estat exposat i reconegut recentment en l'àmbit internacional per CNN, Lens Culture, The New York Times Photo Awards, Huffington Post, Descubrimientos PhotoEspaña, Festival Circulation(s)-Paris i Galeria Valid Foto BCN, etc...

Carles-Tolrà ha treballat com a professora de fotografia, a la University of New Hampshire (UNH), Massachussets College of Art and Design (MassArt) i actualment col·labora amb diverses ONG's a Londres. El seu treball examina la relació entre la identitat individual i la identitat de grup, i com la segona transforma la primera, a la vegada que la individual modela la grupal. A fi d'entendre i captar com la segona modela la primera i viceversa, els últims anys s'ha submergit en el dia a dia de cadets de l'exèrcit americà, famílies porto-riquenyes residents a Boston i jugadores de rugbi d'una prestigiosa universitat americana.

Exposicions

2016 Festival Circulation(s), Juried exhibition by Fetart, Centquatre, Paris, France.

2016 Face It, Group Exhibition, Curated by Lynn H Whitney, Bowling Green State University, Ohio.

2016 Nueva Fotografía Internacional en e...

Veure les exposicions

Bibliografia

GARCÍA, Ruben (ed.). Contemporáneos : treinta fotógrafos de hoy = Contemporaries : thirty photographers of today. Madrid: La Fabrica Editorial, 2005.

 

Publicacions en línia

SOLDI, Rafael. (25 de febrer de 2016). “Intervie...

Veure la bibliografia