Fotografia a Catalunya
Menú
×

César Ordóñez

1964
César Ordóñez

Biografia

César Ordóñez (Barcelona, 1964), fotògraf amb una dilatada trajectòria professional, desenvolupa la seva activitat principalment entre la seva ciutat natal i Tòquio (la seva ciutat laboratori). Utilitza el llenguatge visual i la seva universalitat, com a eina per a reflexionar sobre el món actual, la bellesa de l'existència i la seva fragilitat. Explorant com els nostres pensaments i actituds influeixen en el nostre entorn, i en l'esdevenir de les societats en què vivim, i viceversa. Amb un estil vital, íntim i sovint introspectiu, les seves obres transiten entre la realitat i la metàfora, entre els moments viscuts i els somiats.

La seva carrera com a autor comença a finals dels 80 a Barcelona, però no la reprèn plenament fins a l'any 2007 (quan crea "Ashimoto", el seu primer projecte "toquiota"), després d'un parèntesi de més de 15 anys, durant els quals prioritza la seva activitat com a fotògraf professional en els camps del retrat, la moda i la publicitat, i la tasca associativa dins el món fotogràfic.

Ha exposat a Espanya, Mèxic, França, Rússia, Japó, Corea del Sud, Xina i el Perú. Atresora més de 10 exposicions individuals i més de 50 col·lectives. A la capital japonesa destaca la seva participació des del 2012, en l'extens projecte Tokyo-Ga.org, que reuneix a 100 fotògrafs internacionals. Les seves obres formen part d'importants col·leccions d'art com: Fundació Foto Colectania (Barcelona, Espanya), Auer Photo Foundation (Ginebra, Suïssa) i Fundación Unicaja (Màlaga, Espanya), i diverses col·leccions privades. El seu últim llibre publicat és Tokyo Blur.

Exposicions

2017 Un cierto Panorama. Canal Isabel II, Madrid (Exposició col·lectiva).

2017 Tokyo Íntimo. LPBC, Barcelona.

2016 Maridajes XVIII: Tipologías. Bodegas Roda, Haro, La Rioja (Exposició col·lectiva).

2016 Mirades BCN. Galeri...

Veure les exposicions

Bibliografia

BARGALLÓ, Daniel (dir.) ; CABRERO, Núria (dir.). Nudi Contemporanei. Roma: Logos, 2001.

ORDÓÑEZ, César. Tokyo Blur. [S.l.]: l'autor, 2014.

VV.AA. Un Cierto Panorama: reciente fotografía de autor en España. Madrid: Comunitat...

Veure la bibliografia