Fotografia a Catalunya
Menú
×

Juan Miguel Morales

1967
Juan Miguel Morales

Biografia

Juan Miguel Morales López (Almeria, 1967) va estudiar Fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (1991-1994). Des de 1992 treballa professionalment com a fotògraf establert a Barcelona. Interessat pel retrat, la fotografia social i el fotoreportatge, ha vist sempre en el seu treball una possibilitat de reivindicar i recolzar la nostra pròpia cultura, i de conèixer i explorar moltes altres i els diversos mons que es troben al nostre propi entorn. És membre de l'equip responsable de fotografia de les revistes musicals d'àmbit català del Grup Enderrock des de 1994 i fotògraf oficial del Festival de Cançó d'autor Barnasants. Va formar part, com a documentalista i fotògraf, de l'equip que va muntar l'exposició La Nova Cançó. La veu d'un poble al Museu d'Història de Catalunya l'any 2010. És autor de portades de discos de Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Carlos Cano, Joan Isaac, Enric Hernàez o Joan Amèric, entre molts d'altres.

Ha realitzat reportatges i exposicions sobre Bòsnia, Guatemala, la cultura andina, la música cubana o sobre la cançó d'autor a Catalunya, l'Estat espanyol o Amèrica Llatina. El 1996 va autoeditar el llibre de fotos "Retrats de Cantants i músics" (distribuit per el Grup Enderrock). El Centro Andaluz de Fotografía li va editar l'any 2000 el llibre "Retratos de Cantantes" amb textos de Luís Eduardo Aute, Javier Ruibal i Marina Rossell. És autor, juntament amb el periodista Omar Jurado, dels llibres "El Chile de Víctor Jara" (Lom Edicions, 2003), "Víctor Jara. Te recuerda Chile" (Txalaparta, 2003), "Món Llach" (Mina, 2006) i "Lluís Llach. Sempre més lluny" (Txalaparta, 2007). Amb el periodista Josep Maria Hernández Ripoll ha publicat el llibre "Barnasants. Barricades de cançons "(Edicions Cal·ligraf, 2015). Ha col·laborat en diversos llibres de diversos autors i en diverses revistes i diaris.

 

Exposicions

2017 Negra i Reial. Galeria SETBA, Barcelona. (Exposició col·lectiva)

2017 Món Llach. Fineart, Somiatruites, Igualada.

2015 20 anys de Barnasants. Centre Cívic Cotxeres de Sants, Barcelona.

2014 Geografia de la rumba catal...

Veure les exposicions

Bibliografia

EDUARDO AUTE, Luís, MORALES, Juan Miguel, ROSSELL, Marina. Retratos de Cantantes. Almería: Centro Andaluz de Fotografía, 2000.

HERNÁNDEZ, Josep Maria, MORALES, Juan Miguel. Barnasants: barricades de cançons. Barcelona: Edici...

Veure la bibliografia