Fotografia a Catalunya
Menú
×

Sandra Balsells

1966
Sandra Balsells

Biografia

Amb formació en periodisme a Barcelona i Londres, Sandra Balsells (Barcelona, 1966) ha dut a terme nombrosos treballs de fotoperiodisme en contextos internacionals de conflicte bèl·lic. L'any 1991, com a col·laboradora del diari britànic The Times, va cobrir la guerra a Croàcia. Des de llavors i fins a l'any 2000, bona part de la seva trajectòria fotogràfica se centra en la zona dels Balcans, tot i que també ha realitzat estades a Israel, Palestina, Mèxic, Romania, Canadà, Cuba, Moçambic, Haití i Sicília. Els seus reportatges gràfics s'han reproduït en mitjans impresos nacionals (La Vanguardia, El Mundo, Avui i El Temps, entre d'altres) i internacionals (The New York Times, The Toronto Star, The Observer, Today, Evening Standard o Woman). L'any 2006, va rebre el Premio Ortega y Gasset de periodisme pel seu treball a l'antiga Iugoslàvia.

Ha participat en exposicions col·lectives com Arxiu universal. La condició del document i la utopia fotogràfica moderna del MACBA (2007) i també individuals. Ha comissariat projectes fotogràfics com Latidos de un mundo convulso a Caja Madrid de Barcelona (2007) i Desaparecidos al MUSAC de Lleó, el CCCB de Barcelona i La Casa Encendida de Madrid (2011). És autora del llibre Balkan in memoriam (Blume, 2002) i coautora del llibre Montreal Metropole vue par 30 grands reporters (Aux Yeux du Monde, 2000). En l'àmbit televisiu, ha realitzat els documentals Dying for the Truth (Channel 4, 1994) i Retratos del alma (TVC, 2004).

Font: MACBA

Bibliografia

ANTICH, Xavier; RIBALTA, Jorge; ROCA, Joan [et al.] (ed.). Rutas metropolitanas por la nueva Barcelona. Barcelona: MACBA, 2008.

BALSELLS, Sandra [et al.]. Imatges metropolitanes de la nova Barcelona. Barcelona: MACBA, 2008

...

Veure la bibliografia