Fotografia a Catalunya
Menú
×

Nuria López Torres

1968
Nuria López Torres

Biografia

Nascuda a Barcelona, es va formar en l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i l'Escola Superior d'Imatge i Disseny IDEP de Barcelona, on va realitzar un master en fotoperiodisme.

És fotògrafa documentalista. Centra el seu treball en temàtiques relacionades amb el món de la dona, les identitats, les violències i les sexualitats. Aborda els temes des de l'antropologia social convertint alguns dels seus treballs en assajos fotogràfics.

Combina els seus projectes personals amb la seva col·laboració com fotògrafa freelance en mitjans nacionals i internacionals com El País, Interviú, Yo Dona, Marie Claire, Le Monde, La CNN, Al-Jazeera, o Terra Mater, entre altres. Curadora en esdeveniments fotogràfics, i docent en centres especialitzats de fotografia.

És membre de l'organització de fotògrafs, escriptors i periodistes GEA PHOTOWORDS.

Premi de fotografia de l'II Festival Internacional d'Arts Audiovisuals d'Andalusia, Premi Internacional de Fotografia Argazklik. Finalista Kuala Lumpur International Photo Awards Portrait, Finalista LensCulture Portrait Award i Finalista del Hamdan Bin Hohammed Bin Rashid Al Maktourm International Photography Award. Amb obra en la Fundació Isonomía de la Universitat Jaume I de Castelló i la Fundació Visible d'Art Contemporani.

Exposicions

Exposicions individuals

2015 (del 8 de maig al 5 de juny). Sex and Revolution in Cuba. Imaginària. Fotografía En Primavera. Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana.

2014 (del 19 de maig al 31 de juliol). RINALDO, Arian...

Veure les exposicions

Bibliografia

LÓPEZ TORRES, Nuria. Sex and Revolution in Cuba. [S.l.]: López Torres, Nuria ed., 2016.

http://www.nurialopeztorres.com/libro-sex-and-revolution-in-cuba/

Veure la bibliografia