Fotografia a Catalunya
Menú
×

Joan i Ramon Bellmunt

Joan i Ramon Bellmunt

Biografia

Nascuts a Vilanova i la Geltrú, fills de Ramon Bellmunt i de Mercè Poblet.

Al marge de l’activitat professional com a pintors decoradors, destaca la pràctica de l’excursionisme, l’esport, l’arqueologia i la fotografia. 

Són socis fundadors l’any 1951 del Centre d’Estudis de la Biblioteca Museu Balaguer on s’incorporaren a les seccions de fotografia i arqueologia. 

L’Agrupació Fotogràfica va començar dins l’Associació d’Alumnes Obrers i quan es va integrar com a secció del Centre d’Estudis, en Joan Bellmunt va ser president. 

Foren dels principals impulsors de l’Arxiu Fotogràfic Municipal de Vilanova i la Geltrú, pel que van fer nombroses fotografies i van redactar les primeres fitxes. Amb la col·laboració d’altres fotògrafs locals, van organitzar aquest arxiu d’imatges d’una manera sistematitzada i professional.

Al llarg dels anys, van acumular una gran quantitat de fotografies que van esdevenir un important arxiu fotogràfic que guardaven a casa seva i on tenien també un petit laboratori per revelar les fotografies. 

L’esposa d’en Ramon, na Conxita Martí, fou d’una ajuda inestimable tant quan eren en plena activitat creadora com al final de la seva trajectòria vital en la conservació i custòdia de l’arxiu.

Amb el pas dels anys i sobretot amb la pèrdua progressiva de visió del Joan, es van anar allunyant de la fotografia i d’altres activitats a partir de 1978.

Bibliografia

BELLMUNT, Joan. Joan i Ramon Bellmunt. Els nostres fotògrafs. Volum 3. [Vilanova i la Geltrú]: Arxiu Comarcal del Garraf, 2012

Veure la bibliografia