Fotografia a Catalunya
Menú
×

Jordi Guillumet

1953
Jordi Guillumet

Biografia

Estudià Disseny Industrial a l'Escola Elisava de Barcelona, que va compaginar amb la pràctica de l'escenografia. Després d'uns anys de dedicació al disseny industrial, decidí dedicar-se a partir de 1980 a desenvolupar els seus projectes personals a través de la fotografia. Posteriorment es llicencià en Belles Arts en l'especialitat d'Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Amb una àmplia dedicació docent ha impartit cursos en centres com la Facultat de Belles Arts de la UB (on ensenya des de 1983 fins a l'actualitat), Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Escola Grisart, Escola Idep. També ha impartit nombrosos tallers i lliçons: Escola Eina, Barcelona. Ecole Nationale Supérieure de la Photographie (ENSP) a Arles, França. Jüvaskila Universitat, Finlàndia, entre d'altres.

Va formar part del grup impulsor del festival Primavera Fotogràfica a Catalunya. Va ser coautor juntament amb Manel Úbeda i David Balcells, del projecte de l'Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya (UPC). Ha estat membre de l'equip que redactà el Pla Nacional de Fotografia per Catalunya (PNF), i actualment membre de la comissió d'impuls d'aquest Pla.

Des dels anys '80 ha combinat la docència, la recerca en procediments fotogràfics antics i contemporanis, i la producció artística personal. Els seus treballs han estat exposats a: Galerie du Chateau d'Eau, Toulouse. Col.lecció Cualladó. IVAM, València. Musa/Museu. Palau de la Virreina. Barcelona. Photographie espagnole. Musée Cantini. Marseille. Imagina, Salas Arenal, Expo'92. Sevilla. Galerie Imaginaire. Centre Mercier. Mois de la Photo Montreal. Porta d'aigua. Museo Arte Contemporaneo. Bilbao. Tarraco, objecte i imatge. Museu Nacional Arqueològic, Tarragona. Estampes Apòcrifes. Metrònom, Barcelona. Photomontage in Spain 1920-1987. Gal. Lieberman & Saul, New York i Photographers Gallery, London, entre d'altres.

A partir de 1995, treballa amb la fotògrafa Mònica Roselló en diversos projectes. D'aquesta col.laboració destaquen les instal.lacions L'Armari de l'Arquitecte, Museu d'Art, Girona i Rencontres Internationales de la Photographie, Arles. Objecte d'observació, Tadeimuseum, Jüvaskila, Finlàndia. Tabula Rasa, Metrònom, Barcelona. Doble Exposició, Tarragona. Reading betwen Streets, Art Institute, Chicago.

 

Exposicions

Exposicions individuals

2009 Jordi Guillumet. Sala d’exposicions, Facultat de Belles Arts, Barcelona.

2008 Imagina. Jordi Guillumet. Sala de La Torre del Homenaje, Almeria.

2007 Doble Exposició. Tarragona.

2003 Tabula Ras...

Veure les exposicions

Bibliografia

AYUNTAMIENTO DE ALCOBENDAS. Géneros y tendencias en los albores del siglo XXI. Colección pública de fotografía del Ayuntamiento de Alcobendas: del 10 al 28 de octubre de 2001. Alcobendas: Ayuntamiento de Alcobendas, 2001. 182...

Veure la bibliografia