Fotografia a Catalunya
Menú
×

Josep Aznar

1957-2017
Josep Aznar

Biografia

Retrat:  Lluís Díez-Solano

(10 de setembre de 1957 - 10 de maig de 2017)

 

Enginyer tècnic industrial de formació, va començar a retratar el món de la dansa el 1977, i tot i que també va retratar espectacles de teatre i música,   la dansa el va atrapar i a ella va dedicar una part molt important de la seva vida.

El seu ampli arxiu de fotografies de dansa des de finals del 1977 fins al 2017 permet seguir la història de la dansa del nostre país.

Fotògraf de retina meticulosa com el va definir Oriol Aguilà ( director del Festival de Perrelada)  les seves fotografies capten els millors instants amb una puresa i nitidesa que el diferenciava de la resta.

Va ser el fotògraf oficial del Festival de Peralada,   de la temporada de Dansa del Centre Cultural Caixa Terrassa, de L’Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya i del Festival Barcelona Grec.

A més a més va treballar  per a moltes companyies de dansa entre les que podem destacar  el Ballet de Zurich, Última Vez/ Wim Vandekeybus,  el Ballet Nacional de Espanya , la Companyia d’ Antonio Gades,  el Víctor Ullate Ballet, el Metros de Ramon Oller, Pepe Hevia Danza,

Va participar en una desena de llibres, entre els quals  destaquen : Dansa Noves tendències de la coreografia Catalana(Diputació de Barcelona  1994); Ballet Contemporani de Barcelona (1997); 25 anys de dansa. (Centre Cultural Caixa Terrassa 2009), L’espai, 10 anys en dansa (Generalitat de Catalunya, 2003)

El 2009 va rebre el premi Dansacat de l’ APdC en la categoria de reconeixement professional.

 

Exposicions

Individuals

2003 Casa de la Danza a l’Ajuntament de Logroño

2004 Perpetuum Mobile al Teatre Lliure

2004 Universitat Autònoma de Barcelona a  Bellaterra

2004 Claustre de Sant Domènec a Peralada

2005 Centre Cultural Caixa...

Veure les exposicions

Bibliografia

Obra