Fotografia a Catalunya
Menú
×

Diego Yriarte

1967
Diego Yriarte

Biografia

Diego Yriarte va néixer a Valentín Alsina, un barri del sud de Buenos Aires (Argentina), l'any 1967. Va estudiar fotografia en el Fotoclub Buenos Aires. Des de l'inici dels 90 va començar a especialitzar-se en el periodisme nàutic, retransmetent en directe, des d'embarcacions de vela en competició, per algunes de les principals emissores de ràdio de Buenos Aires. Aviat va començar a escriure articles i publicar les seves fotografies en premsa general i revistes especialitzades. A finals de la dècada va realitzar diferents projectes expositius de fotografies de regates a Argentina i a Uruguai. Entre elles destaquen: "Imágenes frescas" en el Yacht Club Argentino i la "Regata Colon 98", en Colonia, Uruguai.

Es va traslladar a Espanya l'any 2000 i va començar a col·laborar amb les revistes 100x100 Regata, Skipper, Pesca abordo i Neumáticas fins a finals del 2003, en el que, ja com freelance, va començar a col·laborar amb la revista Navegar i desenvolupar altres projectes com el de "See Visual Media" (Agencia de comunicació i imatge), juntament amb el fotògraf Ivo Rovira.

A principis del 2006 inicia un projecte expositiu diferent dels habituals treballs de nàutica, una col·laboració amb Muntaner-Muxi Arquitectes, amb una exposició a l'emblemàtic edifici de La Pedrera titulada "La Catalunya Paisatge". La mostra es va publicar en la revista Nexus, de la Fundació Caixa Catalunya.

A finals de novembre de 2007 va col·laborar per primer cop amb el Museu Marítim de Barcelona, publicant un conjunt de fotografies en el llibre "Esports de mar", d'Àngel Joaniquet, de la col·lecció Patrimoni Marítim, editat per l'MMB i Angle Editorial.

Aquesta col·laboració es manté avui dia en diverses publicacions de l'MMB. També, des de 2011 imparteix com a docent un format de tallers i cursos de fotografia (en el cicle "Instantànies de mar") dirigits al públic general i que tenen la finalitat de difondre les particularitats de la fotografia de mar i el patrimoni marítim.

En 2013 participa en l'exposició "Màquines de vent" basada en la "Col·lecció Diego Yriarte" del Museu Marítim de Barcelona.

 

Exposicions

1997 Imágenes frescas. Yacht Club Argentino, Buenos Aires, Argentina.

1998 Regata Colón 98. Unicenter Shoping, Buenos Aires. Colonia, Uruguay.

2006 La Catalunya Paisatge: a la recerca d'un imaginari contemporani. Casa Mila,...

Veure les exposicions

Bibliografia

BLANCAFORT, Jaume [et al.]. “La Catalunya paisatge a la recerca d'un imaginari contemporani”. Nexus [Barcelona: Fundació Caixa de Catalunya], núm. 36 (2006), p. 171.

DAHL, Sílvia. Històries de Mar: Les col·leccions fotogràfi...

Veure la bibliografia

Obra